kindpng_2388248 (1)

Tip 1 – Slow down

Kies ervoor om alles, ook het inpakken van je koffer, in alle rust te doen. Plan eventueel meer tijd in voor je activiteiten, taken en plannen. Kies ervoor om alles in een rustig tempo te doen. Bewust, ontspannen en met gemak. Bewust bewegen in een tempo dat prettig voelt en zacht voor het zenuwstelsel is een goede manier om het lichaam tot rust te laten komen en op te laden.

“Ik doe alles in mijn eigen natuurlijke tempo. Ik kies voor ontspanning en gemak.”

Tip 2 – Good morning check-in

Wanneer je wakker wordt in de ochtend. Voel allereerst je lijf. Neem de sensaties waar, zonder oordeel, en voel waar eventuele spanning huist en waar je lichaam behoefte aan heeft.
Kies voor de rest van de dag bewegingen en activiteiten die de spanning kunnen verminderen en voorzie in de behoeften van je lichaam.

“Ik luister liefdevol naar mijn lichaam en voorzie in wat het nodig heeft.”

Tip 3 – Kies voor comfort

Bij alles wat je doet, elke beweging die je maakt, kies voor comfort. Hoe kun je je handelingen en bewegingen zo aanpassen dat je lijf meer comfort ervaart en in een staat van “dynamic-ease” is. Actief en tegelijkertijd in een ontspannen en comfortabele staat.
Hoe kun je de afwas doen op een manier die prettig voelt voor je lichaam? Hoe kun je fietsen op een manier die ontspanning brengt voor je lijf? Hoe kun je je lopen nog aangenamer maken?

“Ik kies bij alles wat ik doe voor comfort in mijn lijf.”

Tip 4 – Leg je lijf in de watten

Verwen je lijf! Alleen jij weet wat je lijf prettig vindt en waardoor het zich weer energiek, vitaal en verwend voelt. Geeft je lijf wat TLC… Tender Loving Care. Geef jezelf een voetmassage of een voetenbad en verwen je gezicht met een gezichtsmasker.

“Ik besteed liefdevolle aandacht aan mijn lichaam.”

Tip 5 – Mindfulness

Wees met je aandacht volledig aanwezig in het moment. Activeer al je zintuigen en laat je gedachten voor wat ze zijn. Wanneer je geest afdwaalt naar het verleden of naar de toekomt, breng je aandacht dan liefdevol weer terug naar het moment. Wanneer je bijvoorbeeld zonnebrand opsmeert, doe dit dan bewust. Wees met je aandacht volledig aanwezig bij de aanraking. Ruik de bloemen en planten, hoor de vogels, zie de ondergaande zon, voel het zand en de zee op je huid, proef de details van je maaltijd.

“Ik ben volledig aanwezig in het moment en voed mijzelf en mijn lichaam via mijn zintuigen.”

Tip 6 – Voeding

Wat wil je lichaam eten? Voordat je wat van de kaart gaat bestellen of een maaltijd gaat koken. Vraag je lichaam….”wat wil je eten?”, “waar heb je behoefte aan?”. Wellicht krijg je direct een antwoord door een ingeving van een bepaalde maaltijd of wanneer je naar de mogelijkheden op de kaart kijkt resoneert een gerecht sterk met je.

Je lichaam weet wat het nodig heeft om in balans te blijven en de voedingsstoffen binnen te krijgen die het nodig heeft. Het is aan ons om te vragen, te wachten, te luisteren en het antwoord te vertrouwen. Wellicht kiest je lichaam voor iets waarvan je denkt… hoe dan? Heb vertrouwen!

“Ik voed mijn lichaam met de voedingsmiddelen die het nodig heeft en geef het waar het om vraagt.”

Tip 7 – Beweeg

Beweging is essentieel voor een gezond lichaam en een positieve geest. Het helpt om eventuele stress kwijt te raken en het verhoogt te weerstand. Daarnaast verbetert het onder meer het humeur en geeft energie. Het is daarnaast goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Maak een mooie wandeling in de natuur, zwem in de zee, spring op de fiets of neem deel aan een fijne yoga les. Whatever makes you move!

“Ik beweeg met plezier.”

Tip 8 – Check-out

Sluit je dag af met een momentje van uitchecken – breng je aandacht naar je ademhaling en voel hoe je lichaam nu voelt. Welke sensaties en lichaamsdelen kun je waarnemen? Neem zonder oordeel waar wat zich aandient, terwijl je alle sensaties, gevoelens en gedachten toelaat zonder eraan vast te houden.

“Ik luister liefdevol naar mijn lichaam en vertrouw de wijsheid die er in huist. Mijn lichaam weet.”

Tip 9 – Dankbaarheid

Voordat je gaat slapen neem een moment om je lichaam te bedanken voor alles dat het voor je mogelijk heeft gemaakt deze dag.

“Ik ben dankbaar voor mijn lichaam en voor alles wat het voor mij mogelijk maakt te ervaren in dit leven.”

Tip 10 – Slapen

Zet geen wekker en laat je lichaam een dag zelf bepalen hoe lang het wilt slapen. Of wanneer je voelt tijdens de middag dat je moe bent, neem een middagdutje. Slaap is essentieel. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat je de volgende dag scherper en alerter bent, het zorgt voor een vrolijke en positieve levenshouding, een aantrekkelijker uiterlijk, minder vaak ziek, een langer leven en nog zoveel meer.

“Ik gun mijzelf en mijn lijf een goede nachtrust. Tijdens de nacht wordt mijn batterij weer volledig opgeladen.”

Een hele fijne (zomer)vakantie gewenst!

Geef een antwoord

Nieuwste blog
Tags Kinderen spelenderwijs laten luisteren naar hun lichaam , , ,

“Er zit meer wijsheid in je lichaam dan in je diepste filosofie.”

Friedrich Nietzsche

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen