Blog


Waarom het stimuleren van lichaamsbewustzijn bij kinderen zo belangrijk is.

8 april 2019

 

“Juf, toen ik luisterde naar mijn voeten zeiden ze dat ze blij waren dat ik goed voor ze zorgde.”

Wat is lichaamsbewustzijn eigenlijk?
Alvorens redenen te benoemen waarom het belangrijk is lichaamsbewustzijn bij kinderen te stimuleren wil ik allereerst iets meer delen over wat lichaamsbewustzijn nu eigenlijk is.

De definitie die ik gebruik tijdens de trainingen luidt als volgt:GUN JE LICHAAM OOK VAKANTIE!

10 tips en affirmaties om goed voor je lichaam te zorgen tijdens de vakantie.

19 juli 2019

 

De zomervakantie is in aantocht en in sommige delen van ons land is de vakantie al begonnen. De vakantieperiode is een tijd waarin ontspanning, loslaten en opladen centraal staan. Wellicht kies je voor lekker luieren op het strand, wegduiken in een mooie roman of jezelf en je lijf verwennen met een bezoek aan de sauna of massage. Er zijn vele manieren om je lichaam en geest tot rust te brengen en je batterij op te laden.

In deze blog deel ik graag 10 tips met je in hoe je nog meer goed voor je lijf kunt zorgen tijdens de zomervakantie zodat je lichaam ook een vakantiegevoel ervaart. Elke tip wordt begeleid met een affirmatie. Een positief zinnetje dat je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen. Door de zin te herhalen verander je je gedachten en gedrag. Ze ondersteunen het goed zorgen dragen voor jezelf.luisteren naar je lichaam, waarom en hoe?

8 januari 2020

 

“Er is meer wijsheid in je lichaam dan in je diepste filosofie.” - Friedrich Nietzsche

 

Luister naar je lichaam! Je hebt het wellicht vaker gehoord. Maar wat houdt dit nu precies in? En hoe doe je dat?

Het lichaam communiceert met ons de hele dag door. Het fluistert en vertelt ons via sensaties hoe we er aan toe zijn op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het vertelt ons wat we nodig hebben om gelukkig, in balans en op vitale en gezonde wijze ons leven te leven. Het lichaam streeft van nature altijd naar balans. Wanneer we in balans zijn, zijn we in onze natuurlijke staat. En dat is een staat van ontspanning, vrede, positiviteit, rust, ruimte en flow.