kindpng_2388248 (1)

Esther Arends

“We leven in een wereld die voornamelijk door het hoofd wordt geregeerd en waarin kinderen dagelijks worden blootgesteld aan een voortdurende stroom van externe prikkels en eisen. Het is belangrijker dan ooit kinderen van jongs af aan te leren in contact te blijven met hun lichaam.”

Er is zoveel meer welzijn in de wereld wanneer wij ons lichaam serieus nemen, ons lichaam vertrouwen en er naar luisteren. Ons lichaam spreekt met ons dag in, dag uit, iedere seconde van ons leven. Het is continu aan het werk om voor ons te zorgen en heeft altijd het beste met ons voor. Het enige wat wij dienen te doen om gezond en gelukkig te zijn en blijven is naar deze signalen te luisteren en er naar te handelen. Dit vraagt van ons dat we verlangzamen, uit ons hoofd gaan en in ons lichaam aanwezig zijn.

Voor velen van ons is dat een uitdaging, wat niet gek is, omdat we de gehele dag worden aangesproken op onze mentale capaciteiten en we daarnaast overweldigd worden door een overvloed aan externe prikkels. Deze focus op ons hoofd en deze prikkels weerhouden ons ervan om met onze aandacht bij onszelf en ons lichaam te zijn. Alleen wanneer we in contact zijn met ons lijf kunnen we voelen wat goed voelt. Kunnen we voelen wat klopt, wat past, wat juist voor ons is en wat er nodig is. Kortom: kunnen we goed voor onszelf zorgen.

Beweging - 068
Dromen - 011

Mijn naam is Esther Arends en ik ben de grondlegger van het educatieve en preventieve programma Reis door het Lichaam. Ik ben afgestudeerd als Maatschappelijk werker (B.A. Social Work) aan de Haagse Hogeschool. Na mijn opleiding heb ik onder meer gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, kinderopvang en het primair onderwijs. Mijn hart ligt zoals je ziet al vele jaren bij het welzijn van kinderen. Daarnaast ben ik van kinds af aan een gepassioneerd danser en beweger.

Een burn-out in 2007 is een belangrijk omslagpunt geweest in mijn leven. Ik werd gedwongen naar mijn lijf te gaan luisteren en anders te gaan leven. Een leven te gaan leiden dat geregeerd wordt door mijn hart en niet langer door mijn hoofd. Ik ben andere keuzes gaan maken, keuzes die mij energie gaven. Dit heeft voor vele veranderingen in mijn leven gezorgd.

Ik ben trainingen en workshops gaan doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verschillende dans- en bewegingstechnieken waarin lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en mindfulness centraal staan. En ik ben een eigen bedrijf gestart.

 

Ik heb er mijn specialiteit van gemaakt om mensen te begeleiden, in binnen – en buitenland, bij het leren luisteren naar hun lichaam en de eigen regie te nemen varend op het eigen kompas. Omdat ik weet wat het oplevert: ontspanning, welzijn en voldoening.

 

In 2012 waren er twee vragen die mij bezighielden waaruit de vonk ontstond die me ertoe bracht een preventief programma speciaal voor kinderen te ontwikkelen.

Spel 5
IMG_9180
Dromen
IMG_7603

1. Waarom beginnen we pas te luisteren naar ons lichaam als we ouder zijn, en niet al van jongs af aan?

2. Waarom leren wij op school niets over de intelligentie van het lichaam en dat als we naar ons lichaam luisteren we beter in staat zijn keuzes te maken die ons welzijn dienen?

 

In 2017 werd het educatieve en preventieve programma Reis door het Lichaam in het Engels gelanceerd inclusief een gelijknamig boek en training (www.journeythroughthebody.com). Eind 2018 in het Nederlands.

Sindsdien leid ik als internationaal trainer met veel plezier professionals op tot gecertificeerd docent in de methode en leren wereldwijd kinderen spelenderwijs te luisteren naar hun lichaam en zo goed voor zichzelf te zorgen. A dream coming true!

 

 

Ieder kind is een ster en verdient het om te stralen!

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen