Inspiratiedag 2021 - 25 september 2020

Oscar Romeroschool, Isaac Huberstraat 151 te Rotterdam | 10:00 - 17:00 uur (inloop 9:30 uur)

VOOR GECERTIFICEERDE DOCENTEN REIS DOOR HET LICHAAM

 

Inspiratie....Verbinden...Delen

Workshops

Workshop 1: Dans door de ontwikkelingspsychologie. Danstherapeutische technieken voor kinderen.

Gegeven door Maartje Jaspers, danstherapeute en docent aan de opleiding danstherapie Hogeschool Zuyd.

 


Maartje Jaspers, moeder van 3, 1 dochter en 2 zoons, en bonusmoeder van 2 meiden. Ze woont samen met Pim in een voormalige school en vooroorlogse villa die ze hebben gered van verder verval. Professioneel heeft ze een internationale carrière als theatermaker, choreograaf, dansdocent en danser achter de rug, waarbij ze als dans en theaterdocent 10 jaar bij de Forensische zorgspecialisten heb gewerkt. Nog steeds voed ze zichzelf door te dansen en af en toe les te geven. In de toekomst wil ze het choreograferen en therapie combineren.

Vanuit de ervaring in het therapeutische veld en de wens naar meer kennis en kennis kunnen delen is ze de masteropleiding danstherapie gaan volgen aan Codarts, Rotterdam. Ze werkt nu ruim 5 jaar met kinderen, jongeren en hun ouders als danstherapeut bij resp. Juzt en kindertherapie praktijk Brabant. Ook werkt ze met volwassenen met individuele hulpvragen in haar eigen praktijk, praktijk Sprankelenborg en heeft ze met mensen gewerkt met een meervoudige beperking bij Bartimeus. Haar expertise ligt in psycho-trauma gerelateerde en/of systemische hulpvragen waarbij ze altijd uit gaat van wat er zich in het lijf aandient en wat het wil vertellen. Expliciet maken wat nog impliciet is. Ook is ze docent aan de enige HBO opleiding danstherapie in Nederland, aan hogeschool Zuyd waar ze haar kennis en kunde deelt. Dit doet ze ook middels het geven van workshops en lezingen.

 

In deze workshop neemt Maartje je mee in het werken met dans en bewegingstherapie in de kind en jeugd sector. Je gaat dansend de verschillende ontwikkelingsstappen in beweging die de mens doorloopt, doorwerken waarbij je wordt uitgenodigd eigen inzichten op creatieve wijze vast te leggen.
Daarna maakt ze de verbinding met de stappen/fases die ze als danstherapeut doorloop in een therapeutische traject in de mentale kind en jeugdzorg. Deze laat ze je, uiteraard in het kort, ervaren, waarbij een eigen vraag centraal gaat staan. Ook zal ze ingaan op de verschillen werkzame elementen van dans in het therapeutische werken. Uiteraard zal er ruimte zijn voor uitwisseling en vragen.

 


Workshop 2: Prikkelverwerking bij kinderen in het regulier en speciaal onderwijs. Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen we ze ondersteunen. Praktische tips en strategieën.

Gegeven door Nele Geuns (BE).

Nele Geuns is een Belgische ergotherapeute een werkt aan The International School of Brussels. Naast haar bachelor in ergotherapie heeft ze ook een diploma voor speciaal onderwijs en heeft ze zich verdiept in sensorische informatie verwerking (prikkelverwerking). Ze is een groot voorstander van inclusie en houdt van de uitdaging om manieren te zoeken om een ideale leeromgeving te creëren voor ELK kind. Ze is ervan overtuigd dat elk kind uniek is en het recht heeft om te stralen in zijn of haar omgeving!
 

De workshop zal een inleiding zijn op sensorische informatieverwerking. Wat zijn onze zintuigen? Hoe verwerken we de constante stroom van prikkels en wat kunnen we doen als deze verwerking niet zo vlot verloopt? De focus ligt op praktische tips en tools hoe we kinderen, met en zonder beperking (ADD, ADHD, autisme, down syndrome etc.), kunnen ondersteunen in hun omgeving.

Tijdens deze workshop zal je o.a. door middel van oefeningen zelf de prikkelverwerking ervaren van een kind met en zonder beperking om je zo beter te kunnen inleven en je lessen te kunnen afstemmen op de behoefte van het kind. Kortom: een waardevolle workshop om niet te missen!


agenda


Inschrijven

INSPIRATIEDAG voor gecertificeerde docenten Reis door het Lichaam

Datum: Zaterdag 25 september 2021

Tijd: 10-17 uur

Locatie: Oscar Romeroschool te Rotterdam

Inclusief: koffie/thee en lunch

Belangrijk: geef eventuele allergiëen t.a.v. de lunch aan ons door via info@reisdoorhetlichaam.nl

€ 181,50


OV en parkeren

 

* OV stopt dicht in de buurt van de locatie.

* Parkeren is gratis in een specifiek gebied in de wijk, zie onderaan deze pagina.