workshops / Lezingen

voor professionals in het onderwijs en de kinderopvang

Reis door het Lichaam biedt verschillende workshops om professionals (in opleiding) werkzaam in het onderwijs en de kinderopvang te inspireren en ondersteunen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, hun voorbeeldfunctie en in het zorg dragen voor hun eigen gezondheid en welbevinden.

 

Is er binnenkort een studiedag, teamdag, ouderavond of evenement waar je nog een inspirerend aanbod voor zoekt of zoek je een prikkelend aanbod voor een (gast)college voor jouw opleiding? Dan is onderstaand aanbod wellicht iets voor jou. Daarnaast bieden we op maat gemaakte workshops aan.

 

Drie pijlers die in onze workshops centraal staan zijn:

 

1. Lichaamsbewustzijn

2. Zelfbewustzijn & Persoonlijk leiderschap

3. Eigenwaarde

 

De workshops zijn interactief en vormgegeven op basis van ervarend leren. Intellectuele kennis wordt afgewisseld met het ervaren van de theorie waardoor de opgedane kennis direct toepasbaar is in de praktijk, beter blijft beklijven en daardoor een effectieve waarde heeft voor de lange termijn.


De invulling kan op maat worden gemaakt en in gezamenlijk overleg afgestemd op de behoeften van de school, organisatie of instelling. Benieuwd naar wat we voor jou zouden kunnen betekenen?

 

Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we samen de mogelijkheden onderzoeken of maak een keuze uit onderstaand menu.

ons menu

Introductieworkshop reis door het lichaam

Doel: een kennismaking met het educatieve programma Reis door het Lichaam. De deelnemer ontvangt onder meer praktische tips en tools hoe lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde op speelse wijze te stimuleren bij kinderen ter bevordering van hun gezondheid en welzijn.

mindfuL voor de klas / Mindful voor de groep

Doel: het verkennen, ervaren en aanleren van mindvolle didactische en pedagogische vaardigheden. De deelnemer leert en ontvangt kennis en tools om met meer focus, rust en bewustzijn voor de klas/groep te staan. Daarbij leert en ervaart de deelnemer hoe bewust een optimaal pedagogisch klimaat en leeromgeving te scheppen.

 

HET LICHAAM ALS KOMPAS naar vitaliteit & welbevinden

Doel: de deelnemer leert en ervaart wat luisteren naar het lichaam nu werkelijk inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe dit te integreren in het dagelijks (werkend) leven.

Daarbij ervaart de deelnemer hoe het lichaam te gebruiken als persoonlijk kompas en zo keuzes te maken die de vitaliteit en het welbevinden bevordert.


ondervang fysieke klachten

Doel: het bewust leren creëren van ontspanning en comfort in het lichaam. Van geleefd worden en de automatische piloot terug naar de eigen regie en het zelf bewust keuzes maken, in ieder moment. Keuzes leren maken die een positieve invloed hebben op het fysiek welzijn en zo fysieke klachten doen voorkomen.

"Een gelukkig lichaam draagt bij aan een gelukkige geest en beiden dragen bij aan een gelukkig leven."

stress- en spanningsklachten te lijf!

Doel: het verkennen van de oorzaken en gevolgen van stress, de signalen vroegtijdig leren herkennen en het ontvangen van tips en tools hoe met stress om te gaan zodat stress- en spanningsklachten klachten (burn-out) voorkomen wordt. De deelnemer leert mindfulness in te zetten om goed voor zichzelf te zorgen en te leren omgaan met de uitdagingen van deze tijd.