workshops / Lezingen

voor professionals in het onderwijs en de kinderopvang

Reis door het Lichaam biedt verschillende workshops om professionals (in opleiding) werkzaam in het onderwijs en de kinderopvang te inspireren en ondersteunen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, hun voorbeeldfunctie en in het zorg dragen voor hun eigen gezondheid en welbevinden.

 

Is er binnenkort een teamdag, een evenement waar je nog een inspirerend aanbod voor zoekt of zoek je een prikkelend aanbod voor een (gast)college voor jouw opleiding? Dan is onderstaand aanbod wellicht iets voor jou.

 

De workshops/lezingen zijn interactief en vormgegeven op basis van ervarend leren. Intellectuele kennis wordt afgewisseld met het ervaren van de theorie waardoor de opgedane kennis direct toepasbaar is in de praktijk, beter blijft beklijven en daardoor een effectieve waarde heeft voor de lange termijn.


De invulling kan op maat worden gemaakt en in gezamenlijk overleg afgestemd op de behoeften van jouw organisatie/instelling of het thema van het evenement. Benieuwd naar wat we voor jou zouden kunnen betekenen?

 

Maak een keuze uit ons aanbod of neem vrijblijvend contact met ons op en laten we samen de mogelijkheden onderzoeken.

Ons aanbod

Introductieworkshop reis door het lichaam

Doel: een kennismaking met het educatieve programma Reis door het Lichaam.

 

 

 

 

 

van "mind full" naar mindfulL lesgeven

Doel: het verkennen en aanleren van mindvolle didactische vaardigheden om zo met meer focus, rust en bewustzijn voor de klas te staan, een optimaal pedagogisch klimaat en les omgeving te scheppen en kinderen waarlijk het gevoel te geven dat zij worden gezien en gehoord.

HET LICHAAM ALS persoonlijk KOMPAS

Doel: het lichaam leren gebruiken als kompas richting vitaliteit en welbevinden.

 

 

 

 

 


voorkom een burn-out!

Doel: het leren omgaan met stress. Het verkennen van de oorzaken en gevolgen van stress, de signalen vroegtijdig leren herkennen en het ontvangen van tips en tools hoe met stress om te gaan zodat een burn-out voorkomen wordt.

zelfzorg via mindfulness en bewustzijn

Doel: leren hoe mindfulness en bewustzijn in te zetten om goed voor jezelf te zorgen en te leren omgaan met de uitdagingen van deze tijd.