Over de Eigenaar & Grondlegger

“Het lichaam is ons persoonlijk kompas voor het creëren van een leven dat onze gezondheid en welzijn dient."

 


Esther Arends, is eigenaar van het bedrijf Reis door het Lichaam.  Zij is tevens de grondlegger en auteur van de gelijknamige methode. Binnen het bedrijf werkt zij als lichaamsgericht docent, trainer en coach en spreekt zij op evenementen en conferenties gerelateerd aan het primair onderwijs en de kinderopvang.

 

Na haar studie B.A. Social Work aan de Haagse Hogeschool, heeft zij onder meer gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, het primair onderwijs en de naschoolse opvang. Deze achtergrond in combinatie met haar ervaring en trainingen in dans, beweging en persoonlijke ontwikkeling, hebben haar geïnspireerd het bedrijf Reis door het Lichaam op te richten en het gelijknamige educatieve programma te ontwikkelen. Haar missie en passie is het bekrachtigen van kinderen en professionals die werken met kinderen (de rolmodellen) door het stimuleren van drie essentiële bouwstenen voor een sterke basis in het leven: lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde.

Ze ondersteunt hen het lichaam te gebruiken als persoonlijk kompas en keuzes te maken die hun gezondheid en welzijn dienen. Belangrijke vaardigheden voor de rest van hun (school)carrière en leven.

 

"Ieder kind is een ster en verdient het om te stralen."