Het Boek

Boekbeschrijving

Reis door het lichaam is een praktische reisgids voor een creatief en speels lichaamsgericht programma voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud. Het stimuleert lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde: drie belangrijke bouwstenen voor een sterke basis in het leven. Middels de kracht van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen, verkennen kinderen hun hele lichaam. Ze leren te luisteren naar het lichaam en de signalen ervan te interpreteren. Dit bekrachtigt hen in het maken van positieve keuzes voor hun gezondheid en welzijn.

We leven in een wereld die voornamelijk door het hoofd wordt geregeerd en waarin kinderen dagelijks worden blootgesteld aan een voortdurende stroom van externe prikkels en eisen. Het is belangrijker dan ooit kinderen van jongs af aan te leren hoe gecentreerd te blijven in het lichaam. In essentie gaat het erom kinderen te leren zichzelf te waarderen, van zichzelf te houden, naar het lichaam te luisteren en te ontdekken dat het lichaam een organisme is dat weet. Dit boek beschrijft een unieke methode en biedt inspiratie voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, hulpverleners, coaches en dans- en bewegingsdocenten. Kortom voor ieder die kinderen op een lichaamsgerichte wijze wil bekrachtigen. Het gaat ten slotte om de belangrijkste relatie die ze ooit zullen hebben: de relatie met zichzelf en hun lichaam.

De eenvoudig te gebruiken lessen in dit boek maken het mogelijk de methode direct toe te passen.


Deel I van het boek bevat informatie over theorieën uit de ontwikkelingspsychologie waarop het programma Reis door het Lichaam is gebouwd.

Deel II bevat informatie over de methode en zijn unieke didactiek.

Deel III bevat de praktijk waarin o.a. 8 eenvoudig te gebruiken lessen zijn uitgeschreven om een reis door het lichaam te kunnen faciliteren.

* Bij aankoop is gratis toegang tot online video's en andere ondersteunend materiaal inbegrepen.

 

€33.00 excl. btw en verzendkosten (39,50 incl. btw en verzendkosten binnen Nederland en België)

paperback - 148 pagina's

VALENTIJNSACTIE!

Bestel het boek nu en de verzendkosten zijn GRATIS .

Gebruik kortingscode: #liefde

*actie is geldig gehele maand februari 2018

Engelse versie

€33.00

paperback - 148 pagina's

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

* In het boek staat een code vermeld. Stuur deze code in een e-mail met je naam naar info@journeythroughthebody.com en je ontvangt een wachtwoord om in te kunnen loggen op de support pagina van het boek "Journey through the Body".


Ik zou graag een gratis hoofdstuk ontvangen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.