Het Boek

Boek omschrijving

We leven in een “hoofd gecentreerde” wereld waarin kinderen dagelijks worden blootgesteld aan een voortdurende stroom van externe prikkels en eisen. Het is dan ook meer dan ooit belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren hoe gecentreerd te blijven in het lichaam. In essentie gaat het erom kinderen te leren zichzelf te waarderen, van zichzelf te houden, naar het lichaam te leren luisteren en te leren begrijpen dat het lichaam een denkend organisme is dat weet.

Dit boek biedt ondersteuning voor leerkrachten, bewegingsdocenten, of iedereen die met kinderen werkt om de belangrijkste relatie die we ooit hebben, de relatie met het lichaam en onszelf te bevorderen.

Reis door het lichaam is een praktische reisgids voor een creatief en speels lichaamsgericht programma ontwikkeld voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud. Het bevordert drie belangrijke fundamentele bouwstenen voor het leven: lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde. Door de kracht van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen, verkennen kinderen hun hele lichaam en leren ze om te luisteren naar het lichaam en de signalen te interpreteren. Dit stelt hen in staat om positieve keuzes te maken voor hun algehele gezondheid en welzijn.

Deel I van het boek bevat informatie over theorieën uit de ontwikkelingspsychologie waarop het programma Reis door het Lichaam is gebouwd. Deel II bevat informatie over de methode en zijn unieke didactiek. Deel III bevat de praktijk waarin o.a. 8 eenvoudig te gebruiken lessen zijn uitgeschreven om een reis door het lichaam te kunnen faciliteren. Bij aankoop is gratis toegang tot online video's en andere ondersteunend materiaal inbegrepen.

 

* Het boek is in het Engels geschreven. De Nederlandse versie wordt verwacht medio november 2017. Mocht je hiervan op de hoogte gehouden willen worden, stuur dan een mailtje naar info@reisdoorhetlichaam.nl en wij sturen je een bericht zodra de Nederlandse versie wordt uitgegeven.

€33.00

paperback - 148 pagina's

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

* In het boek staat een code vermeld. Stuur deze code in een e-mail met je naam naar info@reisdoorhetlichaam.nl en je ontvangt een wachtwoord om in te kunnen loggen op de support pagina van het boek "Journey through the Body".


Ik zou graag een gratis hoofdstuk ontvangen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.