Het Boek

Boekbeschrijving

Reis door het lichaam is een praktische reisgids voor een creatief en speels lichaamsgericht programma voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud. Het stimuleert lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde: drie belangrijke bouwstenen voor een sterke basis in het leven. Middels de kracht van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen, verkennen kinderen hun hele lichaam. Ze leren te luisteren naar het lichaam en de signalen ervan te interpreteren. Dit bekrachtigt hen in het maken van positieve keuzes voor hun gezondheid en welzijn.

We leven in een wereld die voornamelijk door het hoofd wordt geregeerd en waarin kinderen dagelijks worden blootgesteld aan een voortdurende stroom van externe prikkels en eisen. Het is belangrijker dan ooit kinderen van jongs af aan te leren hoe gecentreerd te blijven in het lichaam. In essentie gaat het erom kinderen te leren zichzelf te waarderen, van zichzelf te houden, naar het lichaam te luisteren en te ontdekken dat het lichaam een organisme is dat weet. Dit boek beschrijft een unieke methode en biedt inspiratie voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, hulpverleners, coaches en dans- en bewegingsdocenten. Kortom voor ieder die kinderen op een lichaamsgerichte wijze wil bekrachtigen.


Deel I van het boek bevat informatie over theorieën uit de ontwikkelingspsychologie waarop het programma Reis door het Lichaam is gebouwd.

Deel II bevat informatie over de methode en zijn unieke didactiek.

Deel III bevat de praktijk waarin o.a. 8 eenvoudig te gebruiken lessen zijn uitgeschreven om een reis door het lichaam te kunnen faciliteren.

* Bij aankoop is gratis toegang tot de online supportpagina (video's en andere ondersteunend materiaal) inbegrepen.

 

Boek 'Reis door het Lichaam'

€ 33,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

paperback - 148 pagina's

€33.00 (excl. verzendkosten en 9 % btw. €40,60 incl. btw en verzendkosten binnen NL en België)

Engelse versie

€33.00

paperback - 148 pagina's

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Ik zou graag een gratis hoofdstuk ontvangen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.